Animator worden

Animator worden

Zin in een knotsgekke vakantie waar je bovendien nog eens een heleboel van opsteekt?
Dan kan dat tijdens onze animatorcursus i.s.m. Formaat vzw.
Op een unieke locatie in het groen leer je met de ervaren hulp van onze instructeurs hoe je een echte animator kan worden.

Praktisch info

Paascursus 2024

Wanneer? Zondag 31/03 tot en met vrijdag 05/04
Waar? Beatrijslaan 41, 2050 Linkeroever

 

Schrijf je nu in!

 

Zomercursus 2024

Wanneer? Dinsdag 02/07 tot en met zondag 07/07
Waar? Beatrijslaan 41, 2050 Linkeroever

 

Inschrijvingslink binnenkort beschikbaar

 

Wat komt er tijdens de zesdaagse cursus aan bod?

Je leert ontzettend veel bij over waarom kinderen zo graag spelen en hoe je de juiste activiteiten kan voorbereiden voor deze doelgroep. Van grime, muziek- en dansworkshops, knutselen, sporten en games tot kampen bouwen, eens goed vuil worden en toneeltjes opvoeren.

We leren je conflicten tussen kinderen aanpakken en hoe je een kind op de juiste manier de structuur en regels van een jeugdwerking bijbrengt. Ook leer je feedback geven aan anderen en kritisch te kijken naar jezelf. Voor de iets ‘zwaardere’ onderwerpen zoals pesten, discriminatie en geweld bij jongeren krijg je handvaten aangereikt om hiermee om te gaan.

Door zelf activiteiten in elkaar te leren steken, groeit je vertrouwen en voel je aan waar je verantwoordelijkheid ligt als animator. Je leert de andere jongeren, die net als jij op cursus zijn, veel beter kennen en maakt gegarandeerd veel nieuwe vrienden én plezier.

Kijk in het trajectboekje animator voor extra info.