Samenwerken

Samenwerken

Waarom inzetten op een vrijetijdsaanbod voor kinderen?

In tijden waarin kinderen vooral veel moeten, is het nodig om echt ruimte te creëren waarin ze ongedwongen kunnen spelen. Dat is essentieel om op te kunnen groeien tot zelfstandige, creatieve volwassenen. Of het nu is omdat hun ouders moeten gaan werken of gewoon omdat ze met andere kinderen willen spelen: kinderen hebben ook buitenshuis veilige plekken nodig waar ze zich naar hartenlust kunnen uitleven. Plekken waar ze de nodige prikkels krijgen om zelf op ontdekkingstocht te gaan en te experimenteren.

Veel gemeenten organiseren een aanbod van speelpleinen en kampen, vooral tijdens de schoolvakanties. Maar dat is erg tijdsintensief en vaak een zware last voor een gemeente. Meer en meer gemeenten kiezen voor een regierol en zoeken partners om het vrijetijdsaanbod uit te werken.

Gekkoo wil voor jouw gemeente zo’n partner zijn.

Waarom inzetten op een vrijetijdsaanbod voor kinderen?

Wat bieden we?

  • We organiseren samen met jonge vrijwilligers een kwalitatief en gevarieerd aanbod van speelpleinen en kampen zonder overnachting. We ontzorgen de jeugddienst van jouw gemeente maar werken wel in nauw overleg.
  • We organiseren spelotheken. Daarbij focussen we op kwaliteit en begeleide spelmomenten voor ouders en (jonge) kinderen.
  • Gekkoo vormt en ondersteunt lokale jongeren om als vrijwilliger de kinderen te begeleiden. Op die manier krijgen jongeren de kans om een rolmodel te zijn voor hun jongere stadsgenootjes en hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
  • Gekkoo biedt cursussen voor animatoren aan en heeft ook een uniek model om jonge vrijwilligers, met uitgebreide ondersteuning, te trainen ‘on the job’.
Wat bieden we?

Waarom Gekkoo?

  • Gekkoo heeft een jarenlange expertise in een diverse, stedelijke context. Die nieuwe diversiteit is vandaag ook in vele kleinere steden meer en meer een realiteit. We ontwikkelen een vrijetijdsaanbod dat aantrekkelijk en toegankelijk is voor alle kinderen en jongeren; we gaan daarbij voor een gezonde sociale mix.
  • Gekkoo biedt jeugdwerk voor kinderen vanaf 3 jaar. Daardoor kunnen we oplossingen bieden aan alle kinderen van kleuter- en lagereschoolleeftijd.
  • Gekkoo legt het accent op ontdekken, vrij spel, jezelf al spelend ontwikkelen. Veel kan maar niets moet. Kinderen geven het aanbod mee vorm. Een verademing in tijden waarin de druk op kinderen vaak erg groot is.
  • Gekkoo werkt graag samen met partners binnen en buiten de stad: andere jeugdorganisaties, scholen, en natuurlijk de jeugddienst zelf.
  • We ontzorgen gemeenten niet alleen door kampen en speelpleinen te organiseren. We denken ook graag actief mee na over het aanbod aan speelinitiatieven in jouw stad voor kinderen tot 12 jaar. Welke vorm kunnen die krijgen, welke ruimte is er nodig, hoe organiseer je dat met jonge vrijwilligers?
Waarom Gekkoo?