Bedankt Lions Club Antwerpen Amberes!

Bedankt Lions Club Antwerpen Amberes!

Weweler

Tentenkamp in het groen

Al jarenlang is de wei van Weweler de uitvalsbasis voor verschillende Gekkoo kampen. De tentenkampen gaan door in Burg-Reuland, een kleine gemeente in de Oostkantons, gelegen in een vallei langs een kabbelend beekje omringd door wanden van groen. Midden in de natuur zorgen tientallen vrijwilligers dat kinderen elke zomer een onvergetelijke tijd beleven.  

Voor veel kinderen en jongeren is het de eerste kennismaking met kamperen. Voor sommigen is het zelfs de eerste keer ooit dat ze op vakantie kunnen. Weg uit de stedelijke omgeving, samen spelen, eten, leuke dingen doen en op ontdekking gaan in de natuur. Samen grenzen verleggen op de grote wandeltocht: “Komaan, nog een kilometer!” Na een warme dag afkoelen in het beekje, genieten van de laatste zonnestralen en daarna rond het kampvuur zitten. Met kleine oogjes uit de slaapzak kruipen na een nacht lang babbelen met nieuwe vrienden. 
Klinkt heerlijk, toch?

Tentenkamp in het groen

Overstroming

Maar toen gebeurde dit: Op 14 juli werd België getroffen door een ongeziene watersnood. Ook wij deelden in de klappen en de wei van Weweler overstroomde. Al het werk dat onze vrijwilligers en ons vast personeel samen hadden verzet werd teniet gedaan. Tientallen tenten (voor slaapplaatsen, keuken, animatie, materiaalstockage, …), toiletten, wasplaatsen, … Allemaal weggevaagd door de kracht van een enorme hoeveelheid water.

Overstroming

Nieuwe wei

Onze vertrouwde wei lag in een overstromingsgebied. We wilden geen risico lopen op een nieuwe overstroming van ons tentenkamp. Daarom zochten we naar een nieuwe wei.
Die vonden we, vlakbij de vorige! Het is echt een leuke wei, maar er moet nog heel wat gebeuren om ze om te toveren tot de ideale plaats voor veilig en comfortabel plezier tijdens onze tentenkampen: elektriciteit leggen, wc- en douchehokjes installeren, wasbakken plaatsen, … Dat vergt niet alleen tijd en inzet, maar ook centen. Veel centen, die niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Dikke merci Lions Club Antwerpen

Sponsors kunnen hierin een groot verschil maken. Dat deed ook Lions Club Antwerpen Amberes, door 1500 euro te sponsoren! Die zullen we nuttig besteden aan de broodnodige leidingen en koppelingen voor het nieuwe waternet. Zonder water zijn er geen kampen. Met haar bijdrage zorgt de Lions Club Antwerpen Amberes mee voor drinkwater, zodat we kunnen koken, drinken en douchen. Zo zijn we weer een stap dichter bij een aangename, veilige speelplek in de natuur waar we hopelijk nog vele kinderen een unieke ervaringen kunnen bieden, nog vele jaren lang. Dikke merci Lions Club! 

 

Wil jij met je organisatie ook een verschil maken door Gekkoo te sponsoren? Dat kan! 
Neem vrijblijvend contact op en we bekijken samen de mogelijkheden. 
Eva, eva@gekkoo.be