Huistuin- & keukenspelen | Dekens en kussens

Huistuin- & keukenspelen | Dekens en kussens

In de fantasie van kinderen kan álles speelgoed zijn. Dat geldt voor zowat elk object in huis.

Geef kinderen willekeurige spullen die je in je huis tegenkomt, combineer al dan niet met speelgoed en ze maken er wel wat van!

Zo worden de onderleggers voor je kookpotten stenen die je de rivier helpen oversteken. En vanop de tafel vis je met keukentouw en een wasknijper de grootste denkbeeldige vis. Zet twee wasmanden tegenover elkaar en je hebt een voetbalveld.

Gekkoo's keuze:

Dekens en kussens

Bouw een tipi

Neem 3 bezemstelen, een groot laken en wat touw bij de hand. Zo staat er in 1-2-3 een zotte tipi in je woonkamer. Met wat kussentjes en een boek je maak je het gezellig.

Bouw een tipi

Verkleed je als superheld

Knoop het deken rond je nek en je bent plots een echte superheld! Maak het helemaal af door een strookje stof af te knippen en er een masker van te maken.

Verkleed je als superheld

Kussengevecht!

Kies een zachte ondergrond uit, neem je kus sen in de hand en start! O wacht, eerst nog afspraken maken over waar je elkaar mag raken. Wie wint het ultieme kussengevecht?

Kussengevecht!

Reis rond

op een vliegend tapijt

Leg het deken open op de grond en s tap op. Zit iedereen goed? Vraag mama of papa om aan het deken te trekken. Hou je vast aan de zijkant en vlieg door het huis op je vliegend tapijt!

op een vliegend tapijt